Suomalaisen ampumahiihtolegendan Kaisa Mäkäräisen pitkäaikainen kilpakumppani Olga Zaitseva on pöyristyttänyt sotakommenteillaan. Hän puhui asiasta Venäjän liikekannallepanon yhteydessä Izvestija-lehdelle.

– En halua puhua liian tylysti… Mutta ensimmäinen ajatukseni oli. Kutsutaan kaikki. Olen itse valmis menemään. Koska osaamme ampua, täräytti Zaitseva.

– Meidän pitää maksaa velkamme isänmaallemme, mutta… Tässä on monia ”muttia” On lapsia, vanhempia… Jokainen tekee oman ratkaisunsa. Lähteä piiloon? En aio piiloutua. Tämä on henkilökohtainen mielipiteeni, linjasi Zaitseva.

Venäjältä ei ole uutisoitu, että ”sotaan valmis ” Zaitseva olisi lähtenyt rintamalle.

Naisen kommentit ovat kuitenkin pöyristyttäneet rajojen takana. Norjalainen ampumahiihtäjä Sturla Holm Lägreid kommentoi puheita Nettavisenille.

– Täysin sairasta. Ei siitä ole kauan, kun ukrainalaiset olivat osa Neuvostoliittoa ja he olivat veljiä ja siskoja. He ovat läheisesti sukua toisilleen ja perheitä on molemmilla puolilla. Se, että hän sanoo menevänsä ampumaan muita ihmisiä… Aivan sairasta, hämmästeli norjalainen.

Toinen norjalainen ampumahiihtäjä Vetle Sjåstad Christiansen oli samoilla linjoilla. Hän piti sanoja ”kuvottavina”. Hän pohti kuitenkin Zaitsevan asemaa enemmän.

– Onko hänestä on tullut propagandan uhri, onko hän muiden ihmisten pakotuksen ja mielipiteiden uhri vai uskooko hän itse näihin sanoihin?

Zaitseva voitti urallaan muun muassa kaksi olympiakultaa ja kolme MM-kultaa.