Judoka Martti Puumalainen on palannut Suomeen. Hän taisteli viime viikolla tärkeän voiton Australian olympiakarsintaturnauksessa.

Slovenian Vito Dragic kaatui yli 100-kiloisten sarjan finaalissa. Se toi 25-vuotiaalle suomalaiselle kivan pistepotin taistelussa olympiapaikasta. Maailmanlistalla hän on sijalla 17.

– Heitin vahvimmalla heitollani hänet selälleen. Ei mitään ihmeellisiä hienouksia tarvinnut, kommentoi mies itse Ylelle.

Puumalainen kertoi Ylelle myös saaneensa ruokamyrkytyksen kisaviikolla.

– Mutta ajattelin, että kun Australiassa ollaan, niin ei siinä mitään ihmeellistä ole. Tiistai oli raaka päivä ja keskiviikkona vielä väsytti. Torstai oli toivoa täynnä ja perjantaina löytyi puhti. Onneksi se ruokamyrkytys tuli ja meni yhtä nopeasti, sanoi hän Ylelle.

Puumalainen sai lisää huomiota kotimaassa, kun hänet asetettiin ehdolle Urheilugaalassa. Puumalainen on ehdolla kategoriassa ”Sykähdyttävin Urheiluhetki”. Puumalainen voitti hallitsevan olympiavoittajan kesällä.

– Martti Puumalainen voittaa judon raskaan sarjan hallitsevan olympiavoittajan Lukas Krpalekin Zagrebin GP-kisassa 17.7. , kuvaillaan hetkeä.

Suomessa kaikki eivät olleet ilmeisesti kuulleet Puumalaisen uroteoista. Hän kertoi keskiviikkona sattumuksestaan Helsingissä. Puumalaiselle yritettiin ilmeisesti kaupitella kuntosalijäsenyyttä.

– Elixian ständin myyjä kysyi: ”Ootko koskaan käynyt salilla?” Luulin että sen näkee päälle päin, hämmästeli jätti Instagram Storiesissa.