Yle kertoi keskiviikkona karuja yksityiskohtia rytmisen voimistelun maajoukkueen päävalmentajana toiminutta Laura Ahosta kohtaan esitetyistä syytöksistä.

Yle haastatteli useita voimistelijoita. He kertoivat ikäviä paljastuksia terveysongelmistaan ja Ahosen toiminnasta.

Voimisteluliitto käsitellyt Ahosen tapausta lähes vuoden. Ylen mukaan Voimisteluliiton tekemästä ilmoituksesta selviää, että Ahosta ja toista maajoukkuevalmentajaa ”on syytä epäillä vakavasta, sääntöjen vastaisesta ja vuosia kestäneestä epäasiallisesta käytöksestä.”

Uutinen on pöyristyttänyt suomalaisia urheilupiirejä. Yksi järkyttyneistä on body fitnessin MM-hopeamitalisti Dina Kaspi. Hän on puhunut ennenkin näistä teemoista.

Kaspi nosti esiin erilaisia kohtia Ylen jutusta ja hämmästeli lukemaansa. Hän jakoi kuvankaappauksia Instagram Storiesissa.

– Olin laihtunut ennen lomaa, ja valmentaja oli edes vähän tyytyväinen. Kahden viikon loman aikana keho otti omansa takaisin ja painoa tuli neljä kiloa, mistä valmentaja oli raivoissaan. Seuraavan päivän harjoituksissa en saanut paikkaa kokoonpanossa. Kun joukkue teki virheitä matolla, Laura purki pettymyksensä minuun ja huusi: ”Mä oikeesti toivon, että sä olisit miettinyt muita ennen kun sä mätit kaiken sen ruoan itseesi! Ja Suomea ja MM-kisoja!” muisteli yksi voimistelija Ylelle.

Kaspi ei voinut hyväksyä lukemaansa.

– Mitähän vttua??? Että tämmönen ihminen saa valmentaa maajoukkuetasolla?! kirjoitti Kaspi.