Rukalla kilpaillaan tällä viikolla maailmancupia maastohiihdossa, yhdistetyssä ja mäkihypyssä. Suomen joukkue kisoihin on nyt julkaistu.

Nimilistat ovat varsin odotettuja. Joukkueista puuttuu lähinnä vammoista kuntoutuvia nimiä, kuten Ristomatti Hakola ja Vilma Nissinen.

Vielä hiljattain spekuloitiin, että Riitta-Liisa Roponen voisi nousta mukaan kisoihin. Kansainvälisen hiihtouransa lopettanut Roponen on ollut kivassa vauhdissa kansallisissa kisoissa viime viikkoina. Roposen nimeä ei kuitenkaan listoilta löydy.

Suomen joukkueet Rukan maailmancupissa 25.-27.11.2022:

Maastohiihto

Maastohiihdossa Rukalla kilpaillaan perjantaina perinteisen sprintit, lauantaina 10 kilometrin perinteisen väliaikalähdöt ja sunnuntaina vuorossa on vapaan hiihtotavan 20 kilometrin takaa-ajot. Suomi on nimennyt Rukan maailmancupiin 24 urheilijan sprinttijoukkueen ja 24 urheilijan distanssijoukkueen. 

Sprinttijoukkueet

Maajoukkue, naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä (U23), Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski

Kansallinen ryhmä, naiset
Anni Alakoski, Anni Kainulainen, Hilla Niemelä (U23), Maaret Pajunoja, Vilma Ryytty (U23), Amanda Saari (U23)

Maajoukkue, miehet
Olli Ahonen, Ville Ahonen, Juuso Haarala, Niilo Moilanen (U23), Joni Mäki, Lauri Vuorinen

Kansallinen ryhmä, miehet
Lauri Lepistö, Lauri Mannila, Wiljam Mattila (U23), Ike Melnits (U23), Verneri Poikonen, Verneri Suhonen

Distanssijoukkueet

Maajoukkue, naiset
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski

Kansallinen ryhmä, naiset
Anni Kainulainen, Jasmin Kähärä (U23), Katri Lylynperä, Hilla Niemelä (U23), Vilma Ryytty (U23), Eevi-Inkeri Tossavainen (U23)

Maajoukkue, miehet
Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Markus Vuorela

Kansallinen ryhmä, miehet
Niko Anttola (U23), Petteri Koivisto (U23), Lauri Lepistö, Emil Liekari (U23), Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen

Mäkihyppy

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Rukalla kahdella henkilökohtaisella kilpailulla. Suomen joukkueeseen on nimetty kymmenen urheilijaa.

Miehet
Antti Aalto, Kalle Heikkinen, Henri Kavilo, Niko Kytösaho, Eetu Meriläinen, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen, Vilho Palosaari, Arttu Pohjola, Kasperi Valto

Yhdistetty

Yhdistetyn kisaviikonloppu Rukalla koostuu tuttuun tapaan kolmesta henkilökohtaisesta kilpailusta. Perjantain kilpailun hiihtomatka on 5 kilometriä, lauantaina ja sunnuntaina hiihdetään 10 kilometriä. Sunnuntaina kilpailupäivä avataan  hiihto-osuudella, joka hiihdetään yhteislähtönä. Suomen joukkueeseen on nimetty kahdeksan urheilijaa.

Miehet
Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Waltteri Karhumaa, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Otto Niittykoski, Jesse Pääkkönen, Rasmus Ähtävä

Lähde: Hiihtoliiton tiedote