Snookerässä Joe Perry ryhtyi ammattilaiseksi 30 vuotta sitten. Samana vuonna kiertueelle saapui myös sittemmin seitsemän maailmanmestaruutta voittanut Ronnie O’Sullivan.

Perry selvitti tällä viikolla tiensä UK Championshipin pääsarjaan. Hän voitti viimeisessä karsintaottelussaan Graeme Dottin murskaavasti 6–0.

Perry on voittanut pitkällä urallaan kaksi ranking-turnausta (Walesin avoimet 2021–2022, Players Championship 2014–2015). Pitkä ura kalpenee tietenkin O’Sullivaniin verrattuna.

Maailmanlistalla sijalla 30 oleva englantilainen on puhunut tällä viikolla Ronnie O’Sullivanista Metro-lehden haastattelussa. Perryn mukaan O’Sullivanista nostaa odotukset epärealistisiksi muiden kannalta.

– Kun katsoo jotain Ronnie O’Sullivanin kaltaista… Niin hyvä kuin hän onkin lajin kannalta, on hän hirveä kaikkien muiden (pelaajien) kannalta. Kaikki, jopa ystävät, odottavat kaikkien pelaavan samalla tasolla, mutta hän on täysi luonnonoikku! sanoi Perry.

– Tuskin koskaan tulee enää vastaavaa (pelaajaa). Tämä on yksi vaikeimmista lajeista maailmassa. Kaikki klubilla, amatöörinä tai perustasolla pelaavat pystyvät kertomaan, kuinka vaikea laji tämä on. Hän saa meidät kaikki näyttämään huonolta, kun hän saa pelaamisen näyttämään niin helpolta joka kerta, kun hän ottaa snookerkeppinsä esiin, hämmästeli Perry.