Manchester Cityn tähtihyökkääjän Erling Haalandin eksklusiivinen haastattelu sai ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa tiistaina 20. joulukuuta. Haastattelussa nousevat esille myös lajin supertähdet Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo.

Debyyttikaudellaan Valioliigan valloittanut 22-vuotias Haaland kohtaa Liverpool-legendan Jan Mølbyn avoimessa keskustelussa elämästä urheilun huipulla ja Valioliigan maalipörssin kärjessä. ”Haaland Conquers England” on jatkoa suuren suosion saavuttaneelle Viaplay-dokumentille ”Haaland – The Big Decision”, joka nousi otsikoihin ympäri Eurooppaa tänä kesänä.

Haastattelussa Erling Haaland ja Jan Mølby keskustelevat norjalaispelaajan merkittävistä ensimmäisistä kuukausista Cityssä, hänen suhteestaan manageri Pep Guardiolaan ja joukkuetovereihinsa, sekä Haalandin tähtäimessä olevista ennätyksistä. He puhuvat myös Haalandin unelmista jalkapallon maailmanmestaruuskisoista, ja UEFA Champions Leaguesta sekä siitä, mitä mieltä hän on vertailusta ranskalaistähti Kylian Mbappéen.

– Kaikki on mennyt hyvin. Pidän ihmisistä ja pidän elämästäni. Ihmiset, jotka sanoivat, etten aio sopia joukkoon, sanoivat sen ehkä saadakseen huomiota. Et voi välittää siitä, mitä ihmiset sanovat sinusta, koska et voi hallita sitä. Tiesin, että sopisin joukkueeseen, joka teki edellisenä vuonna yli 100 maalia – de Bruynen, Fodenin ja muiden kanssa. En ole yllättynyt! kommentoi Haaland ohjelmassa.

Haaland myöntää ihailevansa Messiä ja Cristiano Ronaldoa. Hän muistutti, kuinka monta vuotta kaksikko on tehnyt hurjia maalimääriä. Norjalainen nosti erikseen esiin Messin huiman vuoden 2012. Barcelonassa tuolloin pelannut argentiinalainen teki tuolloin yhden kalenterivuoden aikana 91 maalia.

– Messi yli 90 maalia yhdessä vuodessa on varmasti kaikkien aikojen paras tulos. Kun niitä lukuja katsoo, alkaa miettiä miten vaikeaa niin on tehdä yli 10 vuoden ajan. Ei vain yhtenä vuonna 50 maalia vuodessa – vaan joka ikinen vuosi. Se on aivan hullua. He ovat legendoja ja olen iloinen, että olen saanut katsoa heitä nuorena, hehkutti Haaland.

‘Haaland Conquers England’ on katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa 20.12. klo 20:00 lähtien.