Aleksander Aamodt Kilde ja Mikaela Shiffrin ovat talviurheilumaailman yksi superpareista. Molemmat alppihiihtäjät ovat aloittaneet kauden huikealla tavalla.

Kaiken urallaan voittanut Shiffrin on lajin suurin tähti. 27-vuotiaalla jenkkilaskijalla on jo 79 maailmancupin osakilpailuvoittoa. Parempaan ovat lajin historiassa pystyneet vian Lindsey Vonn (82 voittoa) ja Ingemar Stenmark (86 voittoa).

– Mielestäni hän on paras koskaan. Hän rikkoo maailmancup-ennätyksen hyvin pian ja tulee suurimmaksi koskaan, hehkutti Vonn hiljattain Frankfurter Allgemeine Zeitungille.

Ei ihme, että Kilden maajoukkuekaverit olivat ällistyneitä, kun he pääsivät tutustumaan Shiffriniiin. Atle Lie McGrath kertoi VG-lehdelle kokemuksestaan.

– Mikaela on ihailemani henkilö. Hän on uskomaton. Hän on idoli, hehkutti McGrath ja myönsi, että hänen oli vaikea aluksi kohdella Shiffriniä kuin tavallista ihmistä.

– Hänestä on tulossa lajin suurin voittaja. Uskomattoman vaikuttavaa. Nyt hän on ystäväni. Se tuntuu oudolta.

Kilde kommentoi McGrathin sanoja VG:lle.

– On mahtavaa, että hän ajattelee hänestä niin. Ei hänen tarvitse enää mennä sekaisin kohdatessaan hänet. He ovat nyt hyviä kavereita ja voivat jo puhua normaalisti, naureskeli Kilde.