Ville Ahonen teki viime kauden jälkeen yllättävän nousun Suomen hiihdon A-maajoukkueeseen. 28-vuotias Ahonen säväytti viime sesongilla nousemalla neljä kertaa 30 parhaan joukkoon maailmancupissa.

Ahonen säväytti jo tänä talvena kansallisissa kisoissa. Nyt hän on päässyt kivaan vauhtiin maailmancupissa.

Mies on kärsinyt pienistä terveysmurheista viime viikkoina. Isompi sairaus oli kuitenkin tuhota koko miehen uran. Hän sairastui nimittäin kuusi vuotta sitten mykoplasmaan, josta tuli krooninen. Hän joutui pitämään kaksi vuotta taukoa huippuhiihdosta. Ahonen on nyt myöntänyt Ylelle, että ura oli lähellä loppua.

– Lopettaminen oli lähempänä kuin mitä olen itse ajatellutkaan, Ahonen myönsi ennen maailmancup-kauden alkua, sanoi Ahonen Ylelle.

Vaikka Ahosen viimevuotinen nousu näytti sensaatiomaiselta, on se hänen mukaansa ollut tasaisen työn tulosta. Nyt vain alettiin nauttia työn hedelmistä.

– Ulospäin viime kausi saattaa näyttää yksittäiseltä hyppäykseltä, mutta jos katsoo taaksepäin, niin minulla on ollut hyvää jaksoa jo reilu kolme vuotta. Joka vuosi on tullut kohtuu isoja askelia, Ahonen näki Ylellä.

Ahonen oli Beitostölenin sprintin 15:s. Hän ei lähde mukaan Davosin maailmancupiin tällä viikolla.

Tästä Ylen juttu.

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup
Davos, Sveitsi 17.-18.12.2022

Naiset 
Anne Kyllönen, Anni Lindroos, Kerttu Niskanen, Maaret Pajunoja, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Niko Anttola, Juuso Haarala, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen

Maastohiihdon maailmancupin Davosin (16. – 17. joulukuuta) kilpailut näkyvät Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla yksinoikeudella.