Snookeria ravistelee tällä hetkellä todellinen skandaali. Lajin kattojärjestö World Snooker on laittanut väliaikaiseen kilpailukieltoon peräti kuusi pelaajaa viimeisen reilun viikon aikana.

Lu Ning, Li Hang, Zhao Jianbo, Bai Langning ja Chang Bingyu hyllytettiin ensin. Maanantaina tuli vielä kova pommi, kun selvisi, että superlupaus Yan Bingtao on myös sopupeliepäilyn kohteena.

22-vuotias Yan on maailmanlistalla sijalla 16. Hän ylsi esimerkiksi puolivälieriin viime kevään MM-kisoissa.

Snookerin maailmanmestari Shaun Murphy tunnetaan suorapuheisena miehenä. Hän on nyt tehnyt selväksi oman näkemyksensä vedättäjistä.

– Sopupeliin syyllistyneiden ei pitäisi koskaan enää kilpailla ammattilaiskiertueella. Täysi kilpailukielto ammattilais- ja amatööripeleistä, paalutti Murphy The Sun -lehden mukaan.

– Heillä ei pitäisi olla enää mitään asiaa snookermaailmaan. Olen vahvasti sitä mieltä.

– Tiedän, että maailma ei ole enää niin mustavalkoinen kuin ennen vanhaan, vaan mukana on enemmän harmaan sävyjä. Monessa asiassa se on hyvä juttu, mutta huijaaminen on asia, johon pitää suhtautua mustavalkoisesti.

Kautta aikojen suomalainen snookerpelaaja Robin Hull kertoi Ylelle, että hän pitää melko varmana, että savua ei ole noussut ilman tulta.

– Ei voisi olla huonompaa uutista tälle pelille. Liitto on tässä vaiheessa lähestulkoon sataprosenttisen varma, että jotain on tapahtunut. Nyt vain etsitään, miten syvälle lonkerot etenevät. Varsinkaan tällaista huippupelaajaa ei otettaisi muuten pois, kommentoi Hull sopupeliepäilyjä Ylelle.