Krista Pärmäkosken urakka Tour de Skillä päättyi katastrofaalisesti vatsatautiin. Pärmäkoskella oli hyvä mahdollisuus Tourin kakkossijalle.

Pettymys oli suuri urheilullisesti. Myös taloudellinen takaisku on kuitenkin valtava. Sen tajusi nopeasti naisen manageri Aki Pajunoja, joka puhui asiasta Ilta-Sanomille.

Hän alkoi laskea, kuinka paljon rahaa oikein meni sivu suun. Tourin kakkossija olisi ollut 60 000 euroa ja kolmossija 40 000 euroa. Pärmäkoski on myös urakoinut ahkerasti maailmancupissa. Hänellä olisi osin nykyisen pistelaskujärjestelmän ansiosta ollut mahdollisuus maailmancupin kokonaisvoittoon.

– Maailmancupin kokonaiskilpailussa voittosauma suli nyt tähän. Yhteistyösopimuksiin taas on säännönmukaisesti kirjoitettu bonuksia menestymisestä sekä Tourin että maailmancupin kokonaiskilpailussa, kommentoi Pajunoja Ilta-Sanomille.

Pärmäkoski kiitteli Instagramissa ihmisiä saamistaan viesteistä. Hän teki päivityksessään selväksi, ettei mitään ollut tehtävissä.

– Urheilija on joko terve tai kipeä. Välimaastoja ei ole. Tämä on asia, josta pidän kiinni, olisi kisat kuinka tärkeät tahansa. Itsellä kuumemittarin esiin kaivaminen tarkoittaa sitä, että silloin ollaan kipeitä, näytti se mitä lukua tahansa, viestitti Pärmäkoski ja käänsi katseensa tulevaan.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.