Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen päätti Tour de Skin huikeasti. Hän taisteli Alpe Cermisin loppunousussa upeasti neljänneksi.

Ranskan Delphine Claudel vei viimeisen osuuden voiton. Kokonaiskilpailussa nähtiin kuitenkin suuria heilahduksia.

Niskasen mahtiveto nosti suomalaisen Tourin kakkoseksi. Norjan Tiril Udnes Weng ei pysynyt Niskasen kyydissä, vaan hän taipui lopulta nousussa lähes 40 sekuntia suomalaiselle.

Ruotsin Frida Karlsson katkesi täysin. Hän hävisi yli minuutin Niskaselle, mutta voitti lopulta kokonaiskisan reilulla puolella minuutilla.

Karlsson jäi pitkäksi ajaksi keräilemään itseään ylitettyään maaliviivan. Ruotsalaistähteä ei nähty palkintojenjaossa.

– Kun hiihtää ja etenkin Alpe Cermisin, siinä ei ole fyysisellä kunnolla väliä. Henkisellä mennään loppu. Uskon, että Fridalla on ollut tyhjä olo. Hän on vaan pään sisällä päättänyt, että tullaan maaliin ja otetaan voitto. Sitä sitten vasta romahtaa, kun tulee maaliin, kommentoi Kerttu Niskanen Ylelle.

Myös Tiril Udnes Weng rojahti lumeen pätkän jälkeen. Kun nainen oli maannut lumen päällä yli kaksi minuuttia, päätti asiantuntija Sami Jauhojärvi avata suunsa Viaplaylla.

– Reilu kilometri ennen maalia näytti siltä, että TU Weng ei taivu tänään. Seinä tuli vastaan, kertasi Jauhojärvi kisan loppua.

– Ei ole Weng vieläkään toipunut tästä. Käykää nyt nostamassa hyvät järjestäjät nainen pystyyn sieltä, hämmästeli ”Musti” Viaplaylla.