Suomalainen yleisurheilukausi on saanut kivan alun. Pikakiituri Samuel Purola on nyt kellottanut upean ajan hallissa.

Mies paineli perjantaina Ruotsin Växjössä hurjan ajan 20,93. Kyseessä on Suomen kautta aikojen toiseksi paras tulos sisäradoilla.

Purola paransi ennätystään upeasti peräti 0,16 sekuntia. SE-aika 20,72 on Jonathan Åstrandin nimissä.

Kisan jälkeen ei oltu pelkkää hymyä. Purola teki selväksi, että kaikki ei mennyt todellakaan putkeen komeasta ajasta huolimatta.

– 150 metriä meni hyvin. Sen jälkeen ei meinannut enää jalka nousta, Purola kertoi SUL:n tiedotteella.

– Nyt juostaan vain lyhyt hallikausi, kaksi tai kolme kilpailua. Treenataan hallikauden läpi ja keskitytään ensi kesänä tekemään hyvää tulosta. Näillä näkymin seuraava kilpailu on helmikuussa Tampereella, avasi Purola.

Purola valmentajaisä Mika oli poikaansa armollisempi. Hän piti näkemästään.

– Samulin kanssa puhuttiin Växjön hallin ensimmäisestä kallistetusta kaarteesta, missä hän viime vuonna vähän horjahti. Ja nyt hän otti sen vähän rauhallisemmin. Ei tullut siihen niin lujaa, koska siinä alamäessä saattaa askel vähän pidentyä.

– Minusta tämä oli hyvä juoksu. Koko talvena varsinkin kaksi viime kuukautta on mennyt hyvin ja ominaisuudet ovat kehittyneet. Harjoitukset on tehty suunnitelmien mukaan ja olemme keskittyneet varsinkin juoksutekniikkaan, selvitti Mika Purola SUL:n tiedotteella.