Jyväskylässä rikottiin sunnuntaina Suomen ennätyksiä pikamatkoilla. Sisäratojen 150 metrin SE-ajat menivät uusiksi sekä naisissa että miehissä.

Valtteri Louko kellotti miehissä ajan 16,27. Naisissa ennätystä paransi matkan 18,16 sekunnissa taittanut Silja Kempas. Rasmus Vehmaa taas rikkoi alle 19-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen. Se kirjataan nyt 7,76.

Louko myönsi, että ajasta huolimatta juoksu ei mennyt aivan ihanteellisesti.

– Suorat menivät hyvin, mutta kaarteet olivat aika tiukat 150 metrin juoksuun. Ei meinannut millään onnistua, Louko avasi SUL:n tiedotteella.

Viime vuonna 100 ja 200 metrin SM-kultaa alle 19-vuotiaissa voittanut Louko teki kuitenkin juoksun jälkeen selväksi, että Suomen ennätys ei tullut puskista.

– Aika ei ollut yllätys. Olen treeneissä juossut aika hyvin ja tuohon jäi parantamiseen varaa nimenomaan kaarteisiin.

Silja Kempas ei myöskään ollut erityisen yllättynyt omasta ajastaan. Tuore SE-nainen koki myös samoja ongelmia kuin Louko.

– Ei Suomen ennätys yllätyksenä tullut. Harjoituksissa on otettu 150 metrin vetoja testeinä ja niiden perusteella tiesin, että se voisi mennä. Ei SE varsinaisena tavoitteena kuitenkaan ollut, Kempas sanoi SUL:n tiedotteella.

– Tällä radalla on tullut juostua niin vähän, että kaarteet olivat 150 metrillä haaste. Mutta ihan hyvä juoksu. Edellispäivän juoksut eivät painaneet, ne pikemmin avasivat paikkoja.