Ruotsin hiihtotähti William Poromaa kävi sunnuntaina varsin kuumana Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen takaa-ajon jälkeen.

Poromaa tuli upean hiihdon jälkeen maaliin seitsemäntenä. Hän nousi peräti 15 sijaa takaa-ajossa, mutta kävi heti kisan jälkeen erittäin kuumana.

– Mitä helvettiä täällä tapahtuu, kiehui ruotsalaistähti Expressenin mukaan.

Poromaa selitteli myöhemmin raivoaan. Hän harmitteli sitä, että joutui vetämään lähes yksin pääjoukkoa, joka otti kiinni edessä olleita hiihtäjiä.

– Mielestäni porukassamme oli enemmän tyyppejä, jotka olisivat voineet auttaa pitämään vauhtia yllä. Mutta minä ja Calle (Halfvarsson) teimme lopulta lähes kaiken työn. Se on surullista, olisimme voineet ottaa muutamia sekunteja kärkeä enemmän kiinni, avasi mies Expressenille.

Poromaa ei halunnut puhua kenestä on kyse.

– En halua valitettavasti mainita mitään nimiä.

Suuri salapoliisi ei tarvitse olla, että osoittaa syyttävän sormen kohti vuonomaan suksimiehiä. Norjalaiset eivät ilmeisesti halunneet auttaa ottamaan kiinni kärkijoukkoa, jossa oli muita norjalaisia.

Ruotsin hiihtomaajoukkueen pomo Anders Byström oli samoilla linjoilla Poromaan kanssa. Halfvarsson kommentoi myös asiaa Expressenille.

– Mukanamme oli paljon vahvoja norjalaisia. Wille ja minä emme saaneet apua heiltä. Se on huono juttu, sanoi hän.

Martin Löwström Nyenget, Sindre Björnestad Skar ja Simen Hegstad Krüger olivat mukana joukossa olleet norjalaiset.