Raskaansarjan nyrkkeilijä Robert Helenius on kertonut Ylelle käyneensä niskaleikkauksessa. Jutussa keskusteltiin myös miehen muusta tilanteesta.

Anthony Joshua voitti Heleniuksen viime elokuussa tyrmäyksellä Lontoossa. Tuo oli ”viimeinen niitti” suomalaisiskijälle, joka päätti mennä leikkaukseen.

Vaiva ei toki ole uusi. Helenius kertoi, että niskaongelma tuli vuonna 2012, kun Helenius kohtasi Sherman Williamsin kehässä.

– Siitä saakka niska on vaivannut useasti kovien sparrien ja otteluiden jälkeen, mutta aina parantunut. Joshuan kohtaamisen jälkeen niska ei enää parantunutkaan. Hermokivut yltyivät sietämättömiksi ja lopulta voimat katosivat toisesta kädestä, Helenius kertoi Ylelle.

Helenius joutui kohun keskelle, kun Joshua-ottelun jälkeen, kun selvisi, että mies on antanut positiivisen dopingnäytteen. ”Nordic Nightmare” on kieltänyt käyttäneensä kiellettyjä aineita.

Helenius ei ole vielä varma uransa jatkosta. Hän haluaa nyt keskittyä kuntoutukseen.

Mies teki samalla Ylelle älyttömältä kuulostavan paljastuksen: dopingtapauksen selvitysprosessi on edelleen kesken – vaikka tapahtunut täyttää siis vuoden elokuussa.

– Toivottavasti sekin ratkeaa pian, että pääsen taas ottelemaan. Mutta otetaan yksi asia kerrallaan, päivitteli voimanpesä Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS