Venäläishiihtäjien mahdollinen paluu kansainvälisiin kisoihin on puhuttanut viime päivinä kansainvälisen olympiakomitean KOK:n linjauksien jälkeen.

KOK kertoi tutkivansa mahdollisuuksia venäläisten paluulle kisoihin. Ehdot ovat toki kovat: venäläisten pitäisi kilpailla neutraaleina urheilijoina, Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa tukevat urheilijat eivät voisi kilpailla ja urheilijoiden pitäisi noudattaa tarkkaan kansainvälisiä antidopingsääntöjä.

Venäläistähdet eivät pääse ampumahiihdon MM-kisoihin, jotka alkavat helmikuun alussa Oberhofissa. Mikään ei viittaa siihen, että venäläisillä olisi asiaa myöskään hiihdon MM-kisoihin, jotka käydään helmi–maaliskuussa Planicassa.

Se tunnutaan ymmärtävän myös Venäjällä. Jotkut riemuitsivat KOK:n linjauksista. Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben näkemys oli kuitenkin jäätävä.

– Tuo kaikki on spekulaatiota. Joko meidät hyväksytään kisoihin tai ei, muistutti Välbe R-Sportille.