Hiihdon MM-kisat käynnistyivät Planicassa miesten ja naisten sprinttikisoilla. Naisissa Jonna Sundling johdatti Ruotsin neloisvoittoon. Miehissä kultaa otti odotetusti Johannes Kläbo.

Perinteisellä hiihdettyjen sprinttien suomalaisnimi oli Ville Ahonen. Hän ylsi kymmenenneksi. Unelma finaalipaikasta meni, kun Norjan Erik Valnes kaatui välierässä suomalaisen eteen.

Joni Mäki (19:s) ja Niilo Moilanen (21:s) jäivät ensimmäisiin eriin. Lauri Vuorinen (32:s) urakka päättyi jo karsintaan.

Naisissa kaikki pääsivät jatkoon karsinnasta. Kaikki (Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo) kuitenkin jäivät ensimmäiseen erävaiheeseen.

Joensuu kaatui omassa erässään. Peli oli sillä selvä. Joensuu avautui Ylelle tapahtuneesta.

– Katsoin pari kertaa kaatumisen nauhalta. Puolalainen (Weronika Kaleta) tuli takaa ja osui. Tuntui, että joku kolahti. Yritin saada hallintaa, mutta en saanut. En minä mitään selittele. En pysynyt taaskaan pystyssä tärkeimmässä paikassa. Kyllä se jostain kertoo, Joensuu sanoi Ylelle.

Joensuu jakoi myöhemmin Instagram Storiesissa videon tilanteesta.

– Lipsahdus, jonka jälkeen kolahdus takana tulevan sukseen ja sit mentiin… Liian usein ei näitä päiviä tarjoudu ja liian usein oon ne jotenkin saanut munattua. Uskokaa tai älkää, mutta jos tietäisin mitä tekisin tuossa toisin niin tekisin kyllä, vakuutti nainen murheellisena.

Jenny Rautionaho oli torstaina naisten normaalimäen kilpailun 16:s. Voiton vei Saksan Katharina Althaus.