Mäkihyppylegenda Matti Nykänen menehtyi helmikuussa 2019. Monet entiset mäkimiehet ja urheiluihmiset kommentoivat legendan poismenoa.

Yksi mies ei kuitenkaan avannut sanaista arkkuaan. Nykäsen kanssa samaan aikaan maajoukkueessa ollut Jari Puikkonen pysyi hiljaa.

Ilta-Sanomat on avannut laajassa jutussaan Nykäsen ja Puikkosen välejä. Esimerkiksi valmentajalegenda Hannu Lepistö esitti jutussa omia näkemyksiään.

Lepistön mukaan jännitteitä aiheutti se, että Nykänen sai pelata omilla säännöillään mäkimaajoukkueessa.

– Jari oli pääasiassa niin ammattimainen, ettei hän päästänyt Mattia ihonsa alle. Mutta voi siinä mennä vati nurin, kun mies kokee, ettei edes niillä meriiteillä ole maajoukkueessa mitään ja että yhteiset säännöt eivät koske yhtä miestä lainkaan, Lepistö avasi Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomat tiedusteli, miksi Puikkonen pysyi hiljaa Nykäsen kuoleman jälkeen.

– On hyvä etiketti, että jos ei pysty sanomaan vainajasta mitään hyvää, ei pidä sanoa mitään muutakaan. Mutta ei siinä siitä ollut kyse. Jarilla olisi ollut Matista hyvääkin sanottavaa, vastasi Lepistö Ilta-Sanomille.

– Jarista Matin elämä meni jo kauan ennen kuolemaa niin arvottomaksi julkisuusshow’ksi, ettei se kaivannut enää yhtään uutta kommentoijaa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.