Iivo Niskanen joutui pettymään Planican MM-kisojen 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Loppuun saakka kärkijoukossa taistellut Niskanen taipui kirissä kuudenneksi.

Voiton vei Norjan Pål Golberg ennen maanmiestään Johannes Kläboa. Ruotsin William Poromaa otti pronssia.

Niskanen yritti irtiottoa pääjoukosta, mutta paukut eivät tällä kertaa näyttäneet riittäneen. Kerttu Niskanen valmentajamies Juho Mikkonen esitti Viaplaylle oman arvionsa miehen menosta.

– Kuudes sija. Ei varmasti se, mitä mies lähti itse tavoittelemaan, mutta Iivo yritti tänään kaikkensa. Hän peesasi erittäin fiksusti. Yritti tuossa viimeisellä kierroksella pitkässä nousussa karistaa muita. Kyllä näki, että Iivollakin matkarasitus tuntui. Hän ei saanut sellaista kirivaihdetta nousun päälle, että hän olisi saanut pudotettua nämä norjalaishiihtäjät, jotka ovat lopussa todella kovia, näki Mikkonen Viaplaylla.

Muut suomalaishiihtäjät eivät saaneet puhtaita papereita Mikkoselta. Hyvärinen ja Ville Ahonen keskeyttivät. Ristomatti Hakola oli lopulta 33:s yli kahdeksan minuuttia kärjen takana.

– Meidän keskeyttäneet ovat tuolla rekalla syömässä makkaraa. Rise (Ristomatti Hakola) kiertää tuolla viimeistä nousua tulemaan. Hyvä, että Ristomatti tulee tuolta maaliin. Kyllä tämä oli muiden suomalaisten osalta mollivoittoista. Ei pysytty siinä porukassa, vaikka matkavauhti ei ollut siinä alussa älyttömän kovaa. Siinä pysyi sellaisia hiihtäjiä mukana, joita suomalaiset ovat 15 kilometrin kisoissa minuuttitolkulla voittaneita, niin ei missään nimessä päästy joukkueena siihen, mihin haluttiin, tylytti Mikkonen.