Iivo Niskanen jäi sunnuntaina kuudenneksi hiihdon MM-kisojen 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Kaksi vuotta sitten Niskasen kultahaaveet menivät välineongelmien vuoksi.

Tuo asia nousi myös tällä kertaa ilmoille, kun muut suomalaishiihtäjät olivat isoissa vaikeuksissa työvälineidensä kanssa. Niskanen teki kuitenkin Ylelle selväksi, että kalusto toimi.

– On paha mieli. Välineet tuntuivat hyvältä. Olin ylimielinen lopussa. Ajattelin, että riittää pienempi isku, kuten viestissä ja varmistaisin mitalia sillä tapaa, Niskanen avautui Ylelle.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

Niskanen kertoi epäonnistuneensa taktisesti. Tämä peliliike oli virhe.

– Ensimmäinen suksi oli vähän herkkä. Toisessa oli huippupito. Oli koko ajan hyvän tuntuista hiihtoa. Olisi pitänyt lähteä aiemmin. Meni muiden kyttäilyksi. Aloin hiihtää muiden taktiikoilla, säästelin pari kertaa pitkään nousuun. Jäi aika karvas maku. Olin liian itsevarma viimeiselle kierrokselle lähdettäessä, Niskanen nieleskeli Ylelle.

Kisan voitti Norjan Pål Golberg, joka peittosi supertähti Johannes Kläbon näyttävästi kirissä. Golberg itse oli ihmeissään Norjan Viaplaylla. Miehen sanoista voi päätellä, että hän ei ollut lähelläkään katkeamassa Niskasen vetoon.

– Jonakin päivinä kaikki menee erittäin helposti. Ei ihan joka päivä pääse hiihtämään MM-kisoissa. Se oli uskomatonta.

Golberg teki myös kovan paljastuksen. Hän väitti, että reilun parin tunnin urakka ei pahemmin tuntunut.

– Ei minua väsyttänyt. On noloa sanoa, mutta niin se on. Aivan uskomatonta.

Tässä Ylen juttu.