Suomen naisten hiihtomaajoukkueen valmennukseen tulee muutos. Yle kertoi asiasta Salpausselän kisojen yhteyessä.

Naisten hiihtomaajoukkuetta tämän kauden valmentanut Jussi Piirainen jättää nimittäin pestinsä. Se ehti siis kestää vain yhden sesongin.

– Reissaamista tulee niin paljon ja joutuu olemaan kotoa niin paljon pois ja on paljon sellaisia muitakin asioita, mitä haluaa tehdä kuin olla vain töissä. Kyllä tämä päätös perustuu vain oman henkilökohtaisen elämän hallintaan, Piirainen selvitti Ylelle.

Piirainen vakuutti, että hän on pitänyt työstään. Hän kehui Ylelle urheilijoita ja muuta henkilökuntaa.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen myönsi Ylelle, että Piiraisen päätös yllätti hänet.

– Tavallaan yllätyspäätös, mutta kyllähän tämä meillä oli tiedossa vähän aiemmin. Kyllä me ollaan ajateltu silloin, kun tätä on lähdetty rakentamaan vuosi sitten tätä kokonaisuutta, että nämä pestit ovat pitempikestoisia, mutta nyt säädämme pikkuisen kohdilleen näitä asioita, Hämäläinen arvioi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.