Ampumahiihdon maailmancupissa urakoitiin sunnuntaina naisten ja miesten yhteislähtökisat. Dorothea Wierer voitti naisten kisan. Miehissä paras oli Norjan Vetle Sjåstad Christiansen.

Suomalaisista Suvi Minkkinen oli yhteislähdön 29:s ja Mari Eder 30:s.

– Aika pitkään ennen kilpailua mietittiin, kannattaako kisata, kun kroppa alkaa olla aika väsynyt. Kausi on jo pitkällä, mutta halusin kuitenkin startata, kun ei ollut mitään terveydellistä estettä. Tuntui jopa paremmalta kuin eilinen viesti, mutta kropasta ei irronnut enempää. Yritin nopeita ammuntoja pystypaikoilla, kun fyysisesti olin aika tiukilla. Tuloksesta riippumatta olen ihan tyytyväinen, että olin kisassa mukana, avasi kaksi ohilaukausta ampunut Minkkinen Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Mari Eder oli vaikeuksissa ammuntapaikoilla. Tuloksena oli viisi ohilaukausta ja jumbosija.

Ylen asiantuntija Laura Schneider (entinen Toivanen) hämmästeli Ederin romahdusta toisella makuupaikalla. Sieltä tuli kolme ohilaukausta.

– Oijoi. Siinä meni Mari Ederin kisa jo oikeastaan penkin alle. En ymmärrä, että jos eka sarja on nolla, niin miten toisesta voi tulla kolme, koska liput näyttivät täydellisiltä. Suvi taikoo noita nollia ja pääsee johonkin letkaan, mutta hiihtovauhti ei kyllä tänään riitä, arvioi Schneider Ylellä toisen ammunnan jälkeen.

– Sieltä tulee Mari. Hän on tietysti kovia kokenut tälläkin viikolla. Toipunut ja toipunut. Yrittänyt tulla, viesti jäi välistä, kaikki jäi välistä. Elekielestä näkee, että ei tuo häntä tyydytä. Ei ollut yhtään sellaista, mistä oli pienikin toive. Toivottavasti ensi viikonlopulle vielä parempaan päin, kommentoi Schneider kisan päätyttyä.

Eder kommentoi itse vaisua kisaansa vähäsanaisesti.

– Aika lyhyellä valmistautumisella tänne tultiin, eikä kisa valitettavasti lähtenyt hyvin käytiin. En onnistunut toisessa makuuammunnassa ja se tiputti niin kauas, ettei tänään ollut enempää otettavissa sijoituksellisesti, selvitti nainen Ampumahiihtoliiton verkkosivuilla.

Miehissä Olli Hiidensalo oli yhteislähdön 29:s. Hiidensalo ampui jokaiselta paikalta yhden sakon.

– Aika paljon fyysinen vire vaihtelee päivien välillä. Eilen oli hyvän tuntuista hiihtoa ja hyvä ammunta. Tänään oli keskinkertainen hiihto ja keskinkertainen ammunta, eikä sillä irronnut parempaan kuin tuo tämän päivän sijoitus, Hiidensalo myönsi Ampumahiihtoliiton verkkosivuilla.