Norjalainen hiihtolegenda Therese Johaug on toiminut oman urheilu-uransa päätyttyä norjalaisen NRK:n asiantuntijana. Hän laittoi parastaan myös Holmenkollenin kisoissa.

Johaug seurasi mielenkiinnolla naisten 50 kilometrin (v) kisaa. Sen vei yllättäen nimiinsä Johaugin entinen maajoukkuekaveri Ragnhild Haga.

Johaug ällistyi Hagan mahtavasta vedosta. Voitto ratkesi loppukirissä.

– Mitä oikein tapahtui? ällisteli Johaug Hagalle maaliintulon jälkeen.

– Seison tässä kyyneleet silmissä. Tämä oli iso juttu. Niin suuri yllätys, mikä loppu, mikä kiri ja mikä paluu huipulle, kun tulokset eivät ole olleet viime kausien aikana sellaisia kuin hän olisi halunnut. On erittäin palkitsevaa, että hän menestyi täällä ja voitti ensimmäisen Holmenkollenin 50 kilometrin kisan. Fantastista, herkisteli Johaug NRK:lla.

Kaikilla Johaugin tutuilla ei mennyt yhtä lujaa. Kovasti taistellut Heidi Weng jäi sijalle 11.

– On todella yllättävää, että Heidi jää noin pahasti. Hän näytti erittäin aggressiiviselta ennen lähtöä, tunsi kuntonsa hyväksi ja odotti innolla kisaa. Odotin hänen olevan enemmän kärkikahinoissa, myönsi Johaug.