Norjalainen hiihtolegenda Marit Björgen päätti mielettömän uransa huippu-urheilijana vuonna 2018. Hän on kuitenkin edelleen tuttu näky hiihtopiireissä.

Björgen oli myös pelipaikalla Planican MM-kisoissa. Nainen muistetaan omalta uraltaan myös siitä, että hän piti tauon hiihdosta ja sai perheenlisäystä. Björgen teki sen jälkeen vielä paluun aivan lajin kansainväliselle huipulle.

Tuo asia on noussut monien korvissa jälleen ajankohtaiseksi. Norjalaistähti Therese Johaug lopetti nimittäin oman uransa viime vuonna. Hän on nyt raskaana.

Monet asiantuntijat ovat muistuttaneet, että Norjassa järjestetään vuonna 2025 MM-kisat. Johaug on tehnyt selväksi, että paluu ei ole täysin mahdoton ajatus.

Björgen kommentoi asiaa Iltalehdelle. Hänen mielestään se on hyvin mahdollista.

– Therese voi todellakin palata lapsen saamisen jälkeen ladulle! Kyse on siitä, onko hänellä motivaatiota, Björgen sanoi Iltalehdelle.

Björgen puhui IL:lle myös esimerkiksi suhteestaan suomalaishiihtäjiin. Nainen kehui Krista Pärmäkoskea, mutta myönsi, ettei ole erityisesti pitänyt uransa jälkeen yhteyttä suomalaistähtiin.

– Kristaa vastaan oli hieno kilpailla. Puhuimme aina, kun näimme. En tosin ole pitänyt suomalaisiin enää yhteyttä, avasi Björgen IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.