Norjan hiihtotähti Johannes Kläbo ilmoitti sunnuntaina jättävänsä maajoukkueen. Sen jälkeen alkoi nopea kuhina Norjan hiihtoliiton säännöistä.

Niissä kerrotaan nimittäin, että maajoukkueesta kieltäytyvät urheilijat eivät pääse maailmancupin kisoihin. Se herätti joissakin huolen.

Norjan hiihtoliitto on tehnyt ulostulon asian suhteen. Hiihtopomo Tove Moe Dyrhaug kommentoi asiaa Norjan TV 2:lle tiistaina järjestetyn kokouksen jälkeen.

– Kläbo pääsee mukaan (maailmancupiin), jos hän on riittävän hyvä ja mahtuu mukaan kiintiöön, kommentoi Dyrhaug.

Dyrhaugin mukaan itse sääntöä ei muutettu. Siihen tehdään kuitenkin poikkeuksia.

– Johannes Kläbo on maailman paras hiihtäjä, ja hän on luultavasti maailman paras myös ensi vuonna. Jos hän hiihtää lujaa, on hän mukana talvella, selvitti Dyrhaug.

TV 2:n asiantuntija Petter Soleng Skinstad teki selväksi, että Norjan hiihtoliitolla ei hänen mielestään ollut oikein mitään muuta mahdollisuutta asian suhteen.

– Hiihtoliitolla ei ollut muuta mahdollisuutta Johannes Kläbon ja Kristine Stavås Skistadin kohdalla. Hiihtoliitto on riippuvainen näistä kahdesta hiihtäjästä, joten heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin varmistaa, että he ovat mukana, kun kausi alkaa Rukalla, linjasi mies.