Snookerlegenda Ronnie O’Sullivan kohtaa Hossein Vafaein snookerin MM-kisojen toisella kierroksella.

Perjantaina alkavasta koitoksesta odotetaan varsin kuumaa näytöstä. Kaksikko oli pienimuotoisessa sanasodassa jo viime vuoden MM-kisojen yhteydessä.

Vafaei, jonka CV kalpenee tietenkin O’Sullivanin rinnalla, ei tunnu pahemmin O’Sullivania pelkäävän. Kun iranilainen oli voittanut avauskierroksella Ding Junhuin, antoi hän palaa ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– Cruciblesta tulee kotini, avautui mies Eurosportille.

– Minun on pelattava tällä tavalla, jotta voi näyttää ihmisille ja tukkia joidenkin ihmisten suut. Näytän heille mitä osaan. Tämä on vasta alku. Paras on vielä näkemättä, vuodatti keppimies.

Kun haastattelija kysyi, kenen suun mies oli laittamassa suppuun, oli vastaus selvä: ”Ronnie O’Sullivan.”

Vafaein mukaan hän ei tätä sanasotaa aloittanut. Mies kertoi, että ihmiset olivat lähettäneet hänelle videon haastattelusta, jossa O’Sullivan kertoi rakastavansa sitä, että vastustajat kritisoivat häntä. Vafaei koki ilmeisesti mestarin puhuneen hänestä.

– Olin hiljaa ja kunnioitin häntä. Mutta näin, kun monet ihmiset lähettivät minulle jonkun haastattelun. Hän (Ronnie) on mitä on. Hän on mukava ihminen nukkuessaan, tylytti Vafaei.

Vafaei on ennen kutsunut seitsenkertaista maailmanmestaria sankarikseen. Nuo päivät ovat ohi.

– Ei enää. Seurasin häntä, ja hän on lajilegenda. Kukaan ei osaa pelata snookeria yhtä hyvin kuin hän. Hän on nero.

– Mutta kun mennään henkilökohtaiselle tasolle ja seuraa sankariaan, haluaa olla täysin samanlainen kuin hän. Se vaikutti minuun. Miten hän oli epäkunnioittava perhettäni kohtaan… On parempi etten sano enempää… Minusta tuli heti parempi ihminen, kun vaihdoin sankariani. Opin kunnioittamaan ihmisiä, sanaili Vafaei.