Norjalaishiihtäjä Ragnhild Haga päättää upean kansainvälisen hiihtouransa. Nainen paljasti asian Norjan mestaruuskisojen yhteydessä. Monet kollegat, kuten Kerttu Niskanen, ovat kommentoineet uutista.

Haga kertoi asiasta Instagramissa. Hän voitti hienolla urallaan esimerkiksi kaksi olympiakultaa. Toinen niistä oli henkilökohtaiselta matkalta eli 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisasta Pyeongchangin vuoden 2018 olympialaisista.

– Aikana huippu-urheilijana on ohi Norjan mestaruuskisojen jälkeen. Tiedän tarvitsevani muutosta elämääni, vaikka tämä on myös surullista ja outoa, aloitti 32-vuotias hiihtotähti päivityksensä.

– Tulen kaipaamaan niitä intensiivisiä halauksia kisojen jälkeen, naurua kun jaamme yhteisen huoneen leireillä, sitä taistelua pitkillä lenkeillä sateessa ja tuulessa. Olen oppinut, kokenut ja saavuttanut paljon sen jälkeen, kun astelin ensimmäistä kertaa hiihtoladuille vanhempieni ja veljieni kanssa Åsenissa, fiilisteli Haga.

Hagan ilmoitusta voi pitää yllätyksenä. Hän oli Planican MM-kisoissa seitsemäs naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Sen jälkeen hän vei voiton Holmenkollenissa maailmancupin 50 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähdössä.

– Kiitokset kaikesta ja monista mahtavista vuosista joukkueessa, Ragnhild. Kiitos etenkin kaikista mahtavista muistoista. Toivon sinulle kaikkea parasta seuraavaan seikkailuun, kirjoitti hiihtolegenda Marit Björgen.

Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen kommentoivat julkaisua sydänemojeilla.

Päivitys tästä.