Snookerin maailmantähti Ronnie O’Sullivan tunnetaan varsin suorapuheisena miehenä. Hän ilmaisi hiljattain omalla tyylillään huolensa lajin nykytilasta. Nuo puheet ovat herättäneet keskustelua myös MM-kisojen yhteydessä.

– Snooker on huonossa jamassa. Tarvitaan ainakin 50 miljoonaa puntaa lisää, että tästä saadaan kunnon tour (kiertue), paalutti O’Sullivan.

– 25 kisaa tourilla. Noissa jaetaan 10 miljoonaa puntaa 128 urheilijalle. Ei tuosta seuraa koskaan mitään hyvää. Tuo pitäisi ainakin triplata.

– Lajin pomot eivät ole penaalin terävimpiä kyniä. Onkin vaikea nähdä, että he nostaisivat meidät tästä suosta. Mutta ei tässä Einsteinia kaivata. Laji on luultavasti huonoimmassa tilanteessa koskaan. Lajin imago on kuin pubilajilla, linjasi seitsenkertainen maailmanmestari.

Snookerpomo Barry Hearn jakaa mielipiteitä. Hearn, joka on osin eläköitynyt, hämmästeli O’Sullivanin puheita Eurosportille.

– Ronnie on täysin väärässä, kun hän väittää snookerin olevan huonoimmassa tilanteessa koskaan. Tuo on naurettavin koskaan kuulemani kommentti.

– Se on turhauttavaa. Tyypillistä Ronnieta, joka yrittää päästä lehtien etusivulle ja sanoo jotain järjetöntä, mutta toimittajat nielevät sen, pöyristeli Hearn.

Hearnin viesti oli selvä – ja sellainen, josta harva pitää: pelaajien pitää pelata ja johtajien johtaa.

– En osannut itse pussittaa palloja, enkä olisi mitenkään kehdannut kommentoida, kuinka pitää pussittaa palloja. Silti kunnioitin niitä, jotka osasivat pussittaa palloja. He luulevat tietävänsä vastauksen, mutta he eivät ole valmiita tekemään mitää parantaakseen työympäristöä, jossa he olisivat merkittävä voimavara, linjasi Hearn.