Ruotsalainen seiväshyppytähti Angelica Bengtsson on saanut tarpeekseen. Wilma Murron kilpakumppani avautui hiljattain kansainvälisiin kilpailuihin liittyvistä säännöistä koskien kisa-asuja.

EM-pronssia urallaan voittanut Bengtsson kuuluu siihen joukkoon, jonka on vaikea hyväksyä tiukkaa sääntöä, joka liittyy sponsorointiin. Kisa-asuissa saa nimittäin olla esillä vain kaksi urheilijan henkilökohtaista sponsoria.

– Miksi yksilöurheilijoilla, joiden elanto tulee yhteistyökumppaneilta, pitää kärsiä tällaisesta haitasta? Tuki menee harjoitusleireihin ja valmentajille, mutta vaikeutetaan sitä, että saadaan katto pään päälle, ruokaa ja normaali elämä. Noloa, paalutti Bengtsson Instagramissa.

Bengtsson on saanut avautumisensa jälkeen tukea entisiltä urheilijoilta. Pituushyppääjä Michel Tornéus ilmaisi oman näkemyksensä Expressenille.

– On selvää, että aktiiviurheilijan elämä on turhauttavaa. Yleisurheilu ei ole kuin jalkapalloa. Sitä ei tienaa miljoonia. Kun lopetin urani, en vain voinut jäädä makoilemaan sohvalle ja ottaa rennosti. Oli mentävä heti työelämään.

Ruotsin yleisurheilupomo Stefan Olsson teki Expressenilla selväksi, että heidän on vaikutettava kansainväliseen yleisurheiluliittoon World Athleticsiin, jotta sääntöjä löystetään.

Video tästä.