Suomen ampumahiihdon kulisseissa kuohuu. Maajoukkueen isoihin nimiin aiemmin kuulunut Tero Seppälä ei nimittäin ole enää mukana tulevassa joukkueessa, joka julkaistaan lähiaikoina, kertoo Yle.

Taustalla on norjalaisen päävalmentajan Erik Bartlett Kulstadin harvinaisen selvä linjaus. A-maajoukkueen jäseniltä vaaditaan jatkossa 100-prosenttista panostusta maajoukkueen toimintaan.

Esimerkiksi leireillä pitää siis noudattaa maajoukkueen päävalmentajan ohjelmaa. Seppälä on harjoitellut pääosin henkilökohtaisen valmentajansa Anatoli Hovantsevin kanssa. Seppälä halusi noudattaa luotsinsa ohjelmia myös maajoukkueen leireillä.

Ylelle vahvistettiin perjantaina, että Seppälä ei ole mukana maajoukkueessa. Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki kommentoi tapausta Ylelle.

– Häneltä edellytetään katsastuskisoiksi sovittavissa tapahtumissa loppuvuodesta sellaisia näyttöjä, että Erik (päävalmentaja Kulstad) valitsee hänet maailmancupin kokoonpanoon. Tero ja Erik eivät ole keskenään konfliktitilanteessa, vaan ovat puhuneet tämän asian yhteisymmärryksessä. Erikillä on omalle linjalleen liiton tuki, kommentoi Lähdesmäki Ylelle.

Uransa tänä keväänä päättänyt Mari Eder sai aiemmin vapauksia harjoittelunsa suhteen. Hänen tilanteeseensa vaikutti kuitenkin se, että nainen ei asu Suomessa.

Seppälä otti viime kaudella pahasti takapakkia tuloksellisesti. Hän ylsi kuitenkin kolme kertaa kymmenen parhaan joukkoon maailmancupissa.

Tästä Ylen juttu.