Wimbledonin tennisturnaus tunnetaan muun muassa tarkasta pukukoodistaan. Valkoiseen oli pukeutunut vuonna 1996 myös 23-vuotias Melissa Johnson.

Hän päätti kuitenkin tarjota historiallisen yllätyksen 14 000 fanille ja finaalissa pelanneille Richard Krajicekille ja Malivai Washingtonille.

Nuori tarjoilija ryntäsi nimittäin kentälle ja viuhahti koko kansan edessä. Tempusta on otettu legendaarisia kuvia, joissa pelaajat tuijottavat hämmentyneinä paljasta pintaa auliisti heille esittelevää naista.

Viuhahtajat ovat tulleet viime vuosina tunnetuksi urheilumaailmassa. Johnson oli kuitenkin ensimmäinen tempun Wimbledonissa tehnyt henkilö.

Selostamossa ollut lajilegenda John McEnroe toivoi ajan henkeen sopien ”hidastuksia jokaisesta kuvakulmasta”. Krajicek voitti finaalin.

Melissa Johnson kommentoi myöhemmin brittimedialle tapahtunutta.

– Olen tuhma tyttö ja osaan olla villi. Sanoin työkavereilleni: ”Tulen tekemään niin, otan vaatteeni pois.”

Pomo oli eri linjoilla. Nuori nainen sai lähtöpassit töistä.

– Kun pelaajat tulivat kentälle, ajattelin: ”Nyt tai ei koskaan.” Sitten vain tein sen. Ei minua nolottanut. Tarkoitus oli pitää mekkoa, mutta päätin mennä pelkkä essu päälläni, selvitti Johnson.

Kuvat tästä.

History Official

@HistoryOfficia1
1996, A woman running across the court during a Wimbledon match in the men's final as players Richard Krajicek and MaliVai Washington happily stop to watch the streaker. The woman was identified as Melissa Johnson, a 23 year-old London student who worked at a local cafe.