Vuokatin Aateli Racen ensimmäinen kisapäivä oli Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken juhlaa.

Naisten prologissa kakkoseksi hiihti Emmi Lämsä, joka jäi Pärmäkosken kärkiajasta +18,2 sekuntia. Vilma Ryytty oli kolmas.

– Oli aika kuumat olosuhteet mutta ihan hyvin selvisin. Toki nyt kun oli tuo hitaampi pyörä, niin se vähän jännitti kun siitä ei ollut kokemusta kisamuodossa tuohon nousuun. Yllättävä hyvin tuli kuitenkin loppuun vaikka siinä oli vähän heikompikin hetki puolessa välissä, Pärmäkoski kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

Miehissä Niskanen tykitti nopeimman ajan ennen toiseksi hiihtänyttä Niko Husua (+1,5) ja kolmanneksi tullutta Arsi Ruuskasta (+11,3).

– Sellaista tasaista puurtamista oli tänään. Siinä väliajoissa kun oli neljäs, niin siitä piti lähteä vähän kiristämään. Ajattelin, että jospa siellä muu porukkakin alkaisi vähän väsymään edellä. Ei ehkä tänään lähtenyt herkimmillä mahdollisilla tavalla, mutta varmasti avasi paikkoja ja huomenna pääsee sitten yrittämään uudelleen, Niskanen kommentoi tiedotteella.

Husun vetoa voi pitää yllätyksenä. 25-vuotias hiihtäjä pääsi varsin lähelle Niskasta. Husu ei kuulu maajoukkueeseen, ja hänellä on takanaan vaikea kausi.