Entinen lentopallotähti Anna Vahe kertoi vuonna 2021 MTV:lle olleensa teini-ikäisenä seksisuhteessa silloisen valmentajansa kanssa.

– Tiedän, etten ole ainoa, jolle on tapahtunut ikäviä asioita urheilu-uran alkutaipaleen jälkeen. Siksi haluankin kertoa nyt kokemuksistani. Olin tuolloin nuori ja naiivi lukiolaistyttö, jolle valmentaja ja opettaja oli suuri ja auktoriteetti, jota ihailin ja kunnioitin. Ajauduin valmentajanani toimineen miehen kanssa seksisuhteeseen – hän oli lentopallojoukkueeni valmentaja, Vahe kertoi tuolloin MTV:lle.

Vahe on nyt puhunut aiheesta lisää Elämän pelikirja – Rakkaudesta urheilijoihin -kirjassa.

Valmentaja lähti tuolloin aikanaan suhteen paljastumisen jälkeen hetkeksi pois joukkueen toiminnasta. Koutsi tuli kuitenkin takaisin. Vahe ei voinut enää jatkaa pelaamista, mutta häntä painostettiin jatkamaan.

– Kun asia tuli julkisuuteen kesällä 2021, sain silloisilta pelikavereiltani viestejä, joissa pyydettiin anteeksi. He olivat kuulemma ajatelleet, että vaikeneminen oli minun päätökseni, kertoi Vahe kirjassa.

– Todellisuudessa se oli uhkailun, pahoinvoinnin ja häpeän kahlitsemaa vaikenemista. Minuthan oli jo tuomittu siinä yhteisössä, muistutti Vahe nyt.