Norjan hiihdossa on tapahtunut paljon viime kuukausina. Muutoksia on tullut myös lajin tv-kasvojen osalta.

Martin Johnsrud Sundby tiputti kauden jälkeen ikävän uutisen. Hän kertoi jättävänsä Viaplayn tiimin.

Viaplay on kuitenkin tehnyt kovan kiinnityksen. Lajilegenda Marit Björgen on nimittäin jatkossa yksi sen hiihtoasiantuntijoista.

– Seuraan hiihtoa ja olen intohimoinen lajin suhteen. Haluan kokeilla asiantuntijana olemista. On tärkeää kritisoida ja kehua urheilijoita. Ei saa sulkea silmiä ongelmilta. Jotta yleisö on kiinnostunut, pitää ymmärtää mistä on kyse ja kysyä myös vaikeita kysymyksiä.

– Jos haluamme lajimme selviytyvän, on tärkeää, että hiihtäjät ovat vuorovaikutuksessa toimittajien kanssa ja eivät pelkää kameroita. Tarvitsemme ilonkyyneliä, tappioiden jälkeisiä tunteita, konflikteja ja kokemuksia, selitti Björgen VG:n mukaan.

Björgen on yksi kautta aikojen hiihtolegendoista. Hän voitti urallaan kahdeksan olympiakultaa.

– Hiihto on tärkeä osa norjalaista urheilukulttuuria. MM-kisat ovat pian Trondheimissa, ja se tulee kiinnostamaan paljon. Meillä on (Johannes) Kläbo ja (Kristine Stavås) Skistad, mutta on tärkeää, että hiihtäjät kommunikoivat ja vahvistavat kiinnostusta, selitti Björgen.