Suomalaisen estejuoksijan Eemil Helanderin kausi on saanut ikävän käänteen.

Viime vuonna nilkkansa murtanut Helander on saanut jälleen osansa vammoista. Helander on nyt paljastanut Ylelle, että sama vasen nilkka kipeytyi tänä vuonna harjoituksissa, kun mies yritti vesiesteen ylittämistä ensimmäistä kertaa sitten vuoden takaisen loukkaantumisen.

– Tulin vesiesteeltä ihan normaalisti ja hyvässä asennossa alas. Mitään ei mennyt rikki, mutta nilkka keräsi nestettä ja oli kipeä, Helander avasi Ylelle.

Huippulahjakkuus joutui vetämään johtopäätöksensä. Hänen kautensa on ohi estejuoksun osalta. Helander keskittyy tänä vuonna 5 000 metrin juoksuun, jossa päätavoitteena on 23-vuotiaiden EM-kisat.

22-vuotias Helander ei ole heittänyt vielä hanskoja täysin tiskiin esteiden suhteen. Tämän kauden jälkeen on kuitenkin ison mietinnän paikka.

– Toistojen kautta nilkan voisi saada toimimaan. Nyt ongelma on se, että toistoja ei ole, kun en ole kertaakaan harjoitellut vesiestettä sitten viime vuoden toukokuun. Tässä vaiheessa kautta en voi enää harjoitella vesiestettä joka päivä, Helander selvitti Ylelle.

Tästä Ylen juttu.