Kävelijä Aku Partanen oli Lappeenrannan Motonet GP:n yksi suurista tähdistä. Kotiseudullaan kilpaillut Partanen vastasi huutoon kovalla kellotuksella.

Hän paineli 5 000 metrin kävelyn kovaan aikaan 18.43,78. Kyseessä on maailmantilaston tämän vuoden kakkosaika.

– Tavoitteena oli kävellä 3 minuutin ja 45 sekunnin kilometrejä ja pystyin hyvin pitämään vauhdin. Harmittaa vaan, kun oma ennätys jäi lähelle, Partanen sanoi SUL:n tiedotteella.

Partanen jäi omasta Suomen ennätyksestään vain muutaman sekunnin päähän. Hän tykitti viime vuonna Liikuntamyllyssä 18.39,01.

– Olen ollut alppimajassa korkeanpaikan leirillä koko heinäkuun, joten nyt ei ollut sen kummempia tavoitteita. Se oli minulle arvokasta, että täällä oli kansainväliset tuomarit ja sain sitä kautta arvokasta palautetta tekniikasta, kun ei tuollut punaisia lappuja, Partanen avasi.

– Tämä ja Kalevan kisat ovat viimeiset kilpailut ennen MM-kisoja. Tuntuu hyvältä, kun olen jokaisessa kilpailussa tällä kaudella pystynyt parantamaan edellisestä, Partanen totesi.

Naisten 5000 metrin voittoon käveli 14-vuotias megalupaus Ella Rautawaara. Aika 22.18,84 on uusi Suomen ennätys 15-vuotiaiden ja 17-vuotiaiden sarjassa.

– Oma tavoite oli alittaa 22.20. Kävely onnistui täydellisesti. Lähdin aika reippaasti, mutta oli hyvä kulku jo ennen kisaa eilen ja nyt aamulla. Jalat olivat kevyet, Rautawaara sanoi SUL:n tiedotteella.