Yleisurheilun MM-kisat käynnistyvät tänään torstaina Lahdessa. Panokset ovat monen urheilijan osalta varsin korkealla.

Nyt on nimittäin viimeinen mahdollisuus lunastaa paikka Budapestin MM-kisoissa. MM-kisarajoja voi tehdä ja rankingpisteitä kerätä 30. heinäkuuta asti.

– Keväällä arvioitiin, että Suomen MM-joukkueen koko olisi noin 30 urheilijaa tai vähän päälle. Nyt ennuste näyttäisi toteutuvan, sanoo SUL:n GM Jani Tanskanen sanoo tiedotteella.

Kymmenen suomalaisurheilijaa on jo varmistanut paikkansa MM-kisoissa. Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) rankingin perusteella Suomen joukkueeseen pääsisi nyt 31 urheilijaa. Tanskanen muistutti kuitenkin siitä, että tuleva viikonloppu on monelta osin ratkaiseva.

– Ranking ei kuitenkaan ole vielä lopullinen. Tässä on vielä viikonvaihde aikaa tehdä tuloksia, ja usealla maalla on vastaavat omat mestaruuskisansa, joten tilanteet voivat muuttua. Suomestakin on urheilijoita, jotka ovat tällä hetkellä joko rankingin häntäpään sijoilla tai kärkipäässä heti valintakelpoisten rajan ulkopuolella, Tanskanen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Jo MM-joukkueeseen valittujen lisäksi noin 15 urheilijaa on varmasti sisällä. Seuraava tieto Suomen MM-joukkueen koosta saadaan 2. elokuuta päivittyvän lopullisen rankingin myötä, jolloin valitaan sen mukaisesti valintakelpoiset urheilijat. On hyvin mahdollista, että julkaisu on 3. elokuuta.

MM-joukkueeseen nimetyt urheilijat:

Miehet, 35 km kävely: Aleksi Ojala, Veli-Matti ”Aku” Partanen

Keihäs: Oliver Helander

Naiset, 100 m aj: Reetta Hurske

400 m aj: Viivi Lehikoinen

Maraton: Alisa Vainio, Nina Chydenius

Seiväs: Wilma Murto

Kolmiloikka: Kristiina Mäkelä

Moukari: Silja Kosonen