Therese Johaug lopetti oman hiihtouransa viime vuonna. Hän on kuitenkin jatkanut lajin parissa esimerkiksi tv-asiantuntijana.

Johaug iski silmänsä tänä vuonna Norjan mestaruuskilpailuissa loistaneeseen Milla Grosberghaugen Andreasseniin. 17-vuotias superlahjakkuus ällistytti, kun hän oli lähellä ottaa pronssia Norjan mestaruuskisojen sprintissä.

Johaug ylisti nuorten MM-kisoissa palkintopöydän putsannutta Andreassenia NRK:lla. Nuorukainen on nyt myöntänyt Expressenille ällistyneensä Johaugin sanoista.

– Se oli aivan sairasta. Pelkästään se, että hän mainitsi nimeni, oli iso juttu. On todella hauskaa, että hän mainitsee minut ja tuntuu uskovan minuun ja siihen, että kykyni riittävät, hihkui Andreassen Expressenissä.

Andreassen harjoittelee peräti 700 tuntia vuodessa nuoresta iästään huolimatta. Hänelle povataan jo paikkaa ensi kauden maailmancupiin.

– Jos olen tarpeeksi hyvä, toivon että minut valitaan maailmancupin kisaan Norjassa ensi kaudella. Minun on luultavasti onnistuttava melko hyvin ensin Beitostölenin esikisoissa, jos haluan että minut valitaan, pohti Andreassen.