Wilma Murto oli odotetusti ykkönen Kalevan kisojen naisten seiväshypyssä. Kultaa tuli kohtuullisella tuloksella 464.

Seiväsfinaali piti järjestää jo lauantaina. Se siirrettiin kuitenkin rankkasateen vuoksi päätöspäivään. Murto pahoitteli asiaa Instagramissa lauantaina.

– Harmissani niiden puolesta jotka tänään tulivat Lahteen katsomaan vartavasten seiväsfinaalia. Toivottavasti mahdollisimman moni nähdään yleisössä myös huomenna ja me yritetää tarjota teille mahdollisimman hyvä show! sanaili Murto.

Murto kommentoi saagaa sunnuntain finaalin jälkeen SUL:n tiedotteella.

– Oli siinä aika paljon vaiheita, mutta kunnialla selvittiin koko viikonlopusta, Murto sanaili.

– Lauantaina pystyin luottamaan siihen, että jos kentälle kävelee, kyllä se latinki sieltä löytyy. Päivä meni sitten ihmetellessä ja verrytellessä.

Murto oli täysin omaa luokkaansa. Kakkoseksi tullut Saga Andersson ylitti korkeuden 440.

– Tuossa huomasi mitä hyvää se kova kilpailu tekee, mikä kauden muissa kisoissa on ollut. Olisin halunnut hypätä korkealta, mutta Kalevan kisoissa tärkeintä on mitalin väri, Murto sanoi.

Seiväskisoja on viime aikoina alettu herkemmin siirtää olosuhteiden vuoksi. Murto muistutti Ilta-Sanomien haastattelussa, että ratkaisut ovat aina tapauskohtaisia. Tuosta trendistä hän ei kuitenkaan pidä.

– Se yleistyy, että mennään halliin tai siirretään päivällä kisaa. Se on ehkä vähän outo ilmiö. Kyllä huonoissakin keleissä voidaan hypätä, toki sille on paikkansa. Jos on turhia riskejä, niitä ei tietenkään kannata ottaa, sanoi Murto IS:lle.