Hiihtoliiton taloudelliset ongelmat ovat olleet otsikoissa kesän aikana. Yle on nyt tehnyt uuden karun paljastuksen.

Nuorten MM-kisoissa viime talvena suurta menestystä niittänyt Niko Anttola sai hiljattain tuhannen euron laskun Hiihtoliitolta. Siinä oli sovittu omavastuuosuus MM-kisamatkasta.

Ikävämpi juttu on se, että Anttola ei ole itse saanut Hiihtoliitolta luvattuja bonuksia. Nuorten MM-mitalit tuovat reilun 1 000 euron potin ja aikuisten MM-viestimitali 1 250 euroa. Rahoja ei ole kuulunut, kertoo Yle.

Viestijoukkueeseen kuulunut Iivo Niskanen ei ole Ylen mukaan tarkistanut, oliko bonuksia tullut. Perttu Hyvärinen kertoi tarkistaneensa tilanteen viimeksi kesäkuussa, eikä bonuksia silloin ollut maksettu. Ristomatti Hakola vahvisti, ettei ole saanut bonuksiaan.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kommentoi asiaa Yle Urheilulle.

– Hiihtoliiton ja urheilijoiden välisen urheilijasopimuksen mukaan edellistalven bonusten pitää olla maksettuina toukokuun loppuun mennessä eli ei näin saisi tietenkään käydä. Kyse ei ole siitä, ettei liiton kassassa olisi tällaisia summia rahaa, sanoi Hämäläinen Ylelle.

Tästä Ylen juttu.