Ella Junnila ylsi hienosti korkeushypyn MM-finaaliin. Sieltä ei tullut jymyonnistumista tai kauden parasta.

Junnila oli 13:s tuloksella 190. Ukrainan Jaroslava Mahutshih voitti ylittämällä 201.

– Sellainen kädenlämpöinen olo nyt. Mulla oli tosi kivaa ja nautin päästä hyppäämään. Aivan tyytyväinen ei voi silti olla, Junnila sanoi SUL:n tiedotteella.

– Valmistautuminen oli hyvä, verkkahypyt menivät hienosti. Aloituskorkeus 185 lähti hyvin eikä 190:n kaksi pudotustakaan olleet huonoja hyppyjä. Mutta sitä samaa taas, tipun riman päälle, Junnila kertoi.

– Katsottava valmentajan kanssa videoita, miksi näin tapahtui. Askelmerkki viilattiin karsinnassa ja vauhtijuoksut olivat tasalaatuisia, pohti Junnila.

Junnila muistutti tehneensä isoja muutoksia vauhtijuoksuun. Siihen nähden tulos oli komea.

– Tämä oli vasta viides kilpailuni uudella vauhdilla. Toistoja on varmasti ollut liian vähän. Toinen ja erityisesti kolmas hyppy 194:stä nousivat hyvin, mutta tipuin päälle.

Junnila tilitti tuntojaan myös Instagramissa. Hän muistutti aluksi yhdestä isosta faktasta.

– Yks maailman parhaista. Silleen mä voin kuvailla itseeni nyt. Kausi jatkuu vielä kahden kisan verran. Keskiviikkona Tallinnassa ja sunnuntaina Tukholmassa. Otetaan silti jo pientä yhteenvetoa. Alkukausi ei mennyt ollenkaan niinkuin halusin. Tiesin, että kunto on hyvä, mutta tulokset ei näyttänyt sitä.

Junnilan tulokset alkukesän aikana herättivät huolta. SE-nainen pystyi kuitenkin koko ajan positiivisena.

– Heinäkuulla alkoi hyppy löytyä ja siitä eteenpäin on ollut paljon mukavampaa. Kisaamisesta oon nauttinut koko kesän läpi, myös niinä huonoina hetkinä. Silti kaikista eniten nautin siitä tänään. Nautin hyppäämisestä ja nautin kisaamisesta. Sehän myös näkyy.

– Kiitos MM-kisoissa mukana olleelle ydin tuki tiimille, valmentaja Tuomas Sallinen ja fyssari Petteri Kukkamäki. Petteri huolsi niin, että kroppa oli parhaassa mahdollisessa lyönnissä ja Tuomas valmensi upeasti. Yhteistyö oli saumatonta.

Koko päivitys tästä.