Erling Haaland pelasi sensaatiomaisen debyyttikauden Valioliigassa. Maaleja liukuhihnalta mättänyt norjalainen on nyt esillä Viaplayn uudessa dokumentissa Haaland: Breaking Ground.

Dokumentti sai ensi-iltansa 5. elokuuta Elisa Viihde Viaplayssa. Valioliiga-kausi alkaa perjantaina 11. elokuuta, jolloin Manchester City saa vastaansa Burnleyn. Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki 380 ottelua suorina lähetyksinä.

Viaplay on kesän aikana jututtanut Erling Haalandia kotiseudullaan Jærenissä. Hän puhuu dokumentissa esimerkiksi suhteestaan valmentaja Pep Guardiolaan.

– Tämä on ollut fantastinen kausi. Ensimmäinen kausi Cityssä ei olisi voinut olla parempi. Triplamestaruus ja Mestarien liigan voitto ensimmäistä kertaa Cityn kanssa, mikä on fantastista. Tämä on syy miksi tulin Cityyn – viedäkseni seuran seuraavalle tasolle ja voittaakseni Mestarien liigan. Sanoin näin saapuessani, ja tein sen. Joten oli hieno tunne voittaa pokaali lopulta, Haaland keroo.

Dokumentissa nähdään jalkapallon entisiä tähtiä kuten Alan Shearer, Gary Lineker ja Jamie Redknapp, sekä Erlingin isä ja entinen City-pelaaja Alfie Haaland.

– Haaland rikkoi viime kaudella käytännössä kaikki ennätykset ja teki sen minkä lupasi: toi Mestarien liigan Manchester Citylle. On paljolti norjalaisen ansiota, että Manchester City on noussut kiinnostavuudessa samalle viivalle Manchester Unitedin, Liverpoolin ja Arsenalin kaltaisten kestomenestyjien kanssa. Haalandin avauskauden jälkeen kaikki odottavat mihin hän pystyy alkavalla kaudella, linjaa Viaplayn jalkapallotuottaja Antti Salo tiedotteessa.