Seitsenottelija Saga Vanninen urakoi MM-kisojen avauspäivänä Budapestissa. Hän keräsi neljästä lajista pisteet 3 771 ja on kisan kahdeksantena.

Vanninen juoksi 100 metrin aidat aikaan 13,62, ylitti korkeushypyssä ennätystään sivuten 180, työnsi kuulaa 14,78 ja juoksi 200 metriä 24,71.

– Keli oli ihan hyvä. Aidoissa tuli pari kolhua ja 200 metriä ei kulkenut. Korkeudessa hypyt vähän vaihtelivat, mutta oli hyviä yrityksiä. Siihen olen tyytyväinen.

– Kuulassa ensimmäisessä työnnössä lipesi kuula ja kaikissa vähän hätäilin. Pitäisi vain saada työntöihin malttia, mutta kun yrittää täysillä, se on vaikeaa, Vanninen totesi SUL:n tiedotteella.

Oman urheilu-uransa tauolle laittanut Maria Huntington kommentoi Vannisen menoa Yle Areenan chatin asiantuntijana. Hän antoi arvionsa nuoren naisen 200 metrin vedosta.

– Ei ehkä ihan paras veto Sagalta. Stadionolosuhteissa kun juostaan, niin ei saada yhtään tuuliapuja ja se vähän selittää heikompaa aikaa ennätykseen verrattuna, joka on kuitenkin hyvissä myötätuulissa juostu, arvioi Huntington.

– Saga jäljessä omaa ennätyssarjaa 68 pistettä. Täysin kirittävissä ja hyvistä asetelmista tavoittelemaan pistesijaa! lisäsi Huntington myöhemmin.

Camilla Richardsson oli naisten 10 000 metrin finaalissa 15:s ajalla 32.15,74.

Richardsson oli kisassa isossa roolissa, sillä hän lähti vetämään joukkoa kolmannelta kierrokselta lähtien reilusti yli puolen matkan.

– Kävin monta skenaariota läpi ennen kisaa, mutta tämä ei ollut mikään niistä, Richardsson kertoi haastattelussa.

– Tein virheen alkukesästä Euroopan cupissa, kun jäin tiiviissä joukossa ison ryhmän tönittäväksi. Nyt ajattelin, että lähden vaan vetämään, kun vauhtia ei syntynyt. Rehellisesti sanottuna tiesin, ettei minulla ole täällä mitään mahdollisuuksia top-kymppi sakkiin, joten lähdin vetämään ja toivoin, että joku hyytyy siellä takana.

Lähde: SUL