Robert Helenius pysyi pitkään varsin hyvin Anthony Joshuan kyydissä nyrkkeilyn raskaansarjan huippuottelussa Lontoossa.

Monen katsojan silmiin näytti, että Helenius väsähti lopulta. Sitten tuli Joshuan tyrmäysisku seitsemännessä erässä.

Helenius itsekin teki ottelun jälkeen selväksi, että hän koki olleensa hyvin mukana kamppailussa ensimmäiset erät. Suomalaisjätin olisi ehkä kannattanut painaa kaasu pohjaa kolmannessa tai neljännessä erässä ja lyödä Joshua pihalle ottelusta.

DAZN-kanava lähetti ottelun suoratoistona. Sen asiantuntijat tarjosivat kuitenkin aivan toisenlaista kertomusta.

Entinen huippunyrkkeilijä Tony Bellew on hyvää pataa Joshuan ja promoottori Eddie Hearnin kanssa. Se saattoi vaikuttaa miehen selostamossa laukomiin kommentteihin ottelusta. Nyrkkeilyasiantuntija Dev Sahni hämmästeli X-palvelussa Bellew’n suusta tulevaa tekstiä.

– ”Joshua saattaa kantaa tässä Heleniusta”, ”Joshua haluaa nämä erä”. Mitä ihmettä oikein kuuntelen? hämmästeli Sahni.

Bellew siis vihjaili, että Joshua otti ottelun alun tahallaan löysästi saadakseen hieman ottelutuntumaa. Joshuan kasvot kertoivat kuitenkin toista tarinaa. Ne tekivät selväksi, että Helenius sai lyötyä häntä kunnolla. Olympiavoittaja tuskin ottaisi vapaaehtoisesti noin kovaa kuritusta.

Dev Sahni

@devsahni
“Joshua might be carrying Helenius”

“Joshua wants the rounds”

What on earth am I listening to? 😅