Viivi Lehikoinen selvitti tiensä 400 metrin aitojen välieriin Budapestin MM-kisoissa. Hän paineli oman eränsä neljänneksi ajalla 54,65.

Lehikoinen pääsi varsin lähelle omaa SE-aikaansa. Se on 54,40.

Teknisesti juoksu meni käsikirjoituksen mukaan. Lehikoinen myönsi kuitenkin, että kesken kisan tuli huomattua jotain.

– Alku tuli tosi rennosti ja aidat todella helposti. Siinä 200 metrin kohdalla oli vähän sillä lailla, että apua, olen hirveällä takamatkalla, kun yleensä olen siinä johdossa, mutta kaarre ja loppu menivät hyvin. Yllättävän kovaa tässä alkuerässä piti tulla, Lehikoinen avasi SUL:n tiedotteella.

– Olen ollut kisoissa kakkosradalla, joten en ollut siitä kauhean huolissani. Laurent (Meuwly, valmentaja) sanoi minulle eilen, kun treenasin kahta aitaa, että kaarteet ovat loivat. Se oli ihan ok, Lehikoinen sanoi.

Olosuhteet ovat olleet erittäin kuumat Budapestin MM-kisoissa. Se ei kuitenkaan Lehikoista pahemmin haitannut.

– Oli kuuma, mutta en kokenut, että se olisi hirveän paha. Olin kuitenkin valmistautunut tähän etukäteen, ja kentällä oli aika hyvät viileät tilat ja varjossakin oli aika miellyttävää, Lehikoinen totesi.

Välierät kilpaillaan jo tiistai-iltana. Siihen tehdään oma sotasuunnitelma.

– Me tehdään valmentajan kanssa suunnitelma ja minä noudatan sitä. Ensin Laurent kertoo, mitä näki tässä juoksussa, mutta varmaan se on samantapaista kuin tämä, Lehikoinen ennakoi välieräjuoksuaan.