Suomen miesten tennismaajoukkue on yltänyt Davis Cupin finaalivaiheeseen. Emil Ruusuvuoren voitto USA:n Tommy Paulista varmisti Suomen lohkovoiton Kroatiassa.

Lohkovoitto tarkoitti siis etenemistä Malagassa järjestettävään finaaliturnaukseen. Se pelataan Malagassa 21.-27.11.

Suomi sijoitetaan finaaliturnauksessa yläkaavioon. Vastustajaksi tulee Kanada tai Tshekki.

Ruusuvuori kukisti Paulin reilussa kahdessa tunnissa erin 7-6(1), 6-4.

– Onhan tämä iso juttu, koko suomitennikselle! Oli todella upeaa pelata tänäänkin Splitissä; kiitos kaikille sinivalkoisille kannattajille. Ihan poikkeuksellisen tunnelman saitte meille aikaan. Otto petasi minulle kunnia-aseman ratkaista. Onnistuin pelissäni oikeastaan kaikin puolin, hehkutti Ruusuvuori ottelun jälkeen Tennisliiton verkkosivuilla.

Ruusuvuorea oli kannustamassa myös oma rakas. Nainen tarjosi onnittelusuukon tennistähdelle taiston päätyttyä.

Otto Virtanen voitti ensimmäisen kaksinpelin lauantaina. Hän oli etukäteen täysi altavastaaja Mackenzie McDonaldia vastaan. Voitto tuli kuitenkin erin 7-6(5), 1-6, 7-6(7). Virtanen voitti kaikki kolme kaksinpeliään Splitissä.

– Aika tyhjää lyö. Uskomaton ottelu, en oikein tiedä mitä sanoa. Olen tosi tyytyväinen. Pystyin pelaamaan huipputasolla jälleen ja se tuntuu erityisen hyvältä, kun saa parhaan irti tällaisessa paikassa ja tämän tason pelaajia vastaan, hämmästeli Virtanen Tennisliiton verkkosivuilla.