Ruotsin Frida Karlsson on yksi nykyhiihdon suurimpia tähtiä. Karlsson nostatti kesällä kulmakarvoja hiihtomaailmassa, kun hän paljasti juonineensa kovan luokan ratkaisua.

Karlsson kertoi Expressenille, että hän harkitsi jättävänsä väliin koko kauden 2023–2024. Kyse on siitä, että tulevana talvena ei ole hiihdon arvokisoja. Karlsson olisi halunnut satsata MM-kisavuoteen 2025.

– Olin täysin tosissani. Sanoin Perille (Nilsson, valmentaja), että en kilpaile lainkaan, vakuutti viime sesongin Tour de Skin voittaja.

Karlsson päätti lopulta kilpailla hieman normaalia vähemmän maailmancupissa ja panostaa Tour de Skihin.

Norjalaishiihtäjät ovat nyt pöyristelleet naisen puheita. Harald Östberg Amundsen kommentoi aihetta Nettavisenille.

– En koskaan harkitsisi tuollaista.

– Minun maailmassani kilpailut ovat hauskinta. En voisi koskaan harkita sitä, että harjoittelisin vuoden kilpailematta, hämmästeli Amundsen.

Sindre Björnestad Skar oli samoilla linjoilla. Hän ei voinut ymmärtää Karlssonin ajattelua.

– En voisi edes ajatella tuollaista. Oli sitten arvokisoja tai ei, kilpailen mielelläni maastohiihtokisoissa. Se on niin paljon hauskempaa kuin harjoittelu. Ei tuollainen toimisi minulle.

Eräs hiihtotähti saattaa toki keskittyä vielä ensi kauden harjoitteluun ja kilpailla vasta sesongilla 2024–2025. Norjassa nimittäin uskotaan, että Therese Johaugin paluu on varsin mahdollinen.