Suomi eteni sensaatiomaisesti tenniksen Davis Cupin puolivälieriin. Emil Ruusuvuori ja kumppanit kaatoivat Kroatian ja Yhdysvallat tiellä Malagassa pelattavaan lopputurnaukseen.

Suomen menestystä on seurattu mielenkiinnolla myös länsinaapurissamme. Ruotsin on tenniksen entinen suurmaa, joka ei ole niittänyt viime aikoina suurta menestystä.

Monet ruotsalaiset tennisihmiset tuntevat toki myös Suomen tennispiirit. Kolme kertaa Davis Cupin voittanut Anders Järryd kommentoi hiljattain Ylelle Suomen tennissensaatiota.

Järryd korosti Suomen kapteenina toimineen Jarkko Niemisen merkitystä. Hän nosti esille myös sen, että Ruusuvuori on hänen mielestään rankingiaan parempi pelaaja.

– Lisäksi Emil Ruusuvuoren ATP-sijoitus (57:s) ei vastaa hänen todellista tasoaan. Hänen tasonsa mukainen sijoitus olisi selvästi parempi, linjasi mies Ylelle.

Järryd teki myös selväksi, että hän ei olisi uskonut vielä 1980-luvulla, että Suomi voisi jopa ajaa Ruotsin ohi.

– Ei sellainen ajatus tuntunut silloin tietenkään lainkaan realistiselta. Korostan, etten mitenkään väheksynyt Suomea. Kävin Suomessa pelaamassa, ja Olli Rahnastosta olisi tullut paljon parempi ilman loukkaantumisia. Mutta nyt olemme tässä tilanteessa, ja olemme taas saaneet yhden osoituksen tenniksen maailmanlaajuisesta luonteesta ja kilpailusta, näki Järryd.

Suomi kohtaa Kanadan Davis Cupin puolivälierissä 21. marraskuuta.

Tästä Ylen juttu.