Turussa tehtiin kovaa jälkeä viestijuoksun SM-kisoissa. Miesten seurajoukkueiden pikaviestin SE-aikaa sivuttiin ajalla 40,07. Tuo SE-aika kellotettiin edellisen kerran vuonna 1998.

Jyväskylän Kenttäurheilijat sivusi siis nyt ennätystä. Joukkueessa juoksivat Santeri Kuusiniemi, Elmo Lakka, Konsta Alatupa ja ankkurina Viljami Kaasalainen.

– Suomen ennätys oli tavoitteena. Harmittaa, sillä olisimme halunneet SE-ajan itsellemme, mutta jos vielä tämän vuoden jakaisimme sitä. Ei se ollut kaukana viime vuonnakaan, Kaasalainen totesi SUL:n tiedotteella.

– 40 sekunnin alitus oli selkeä tavoite. Olisi vale sanoa, ettei nyt harmittaisi. Mutta on hienoa juosta tällainen aika ja sivuta ennätystä, kun se on ollut voimassa näin pitkään, Alatupa kommentoi puolestaan.

Hopealle paineli ajalla 40,57 Polvijärven Urheilijat. Ankkurina oli satasen Suomen mestari Santeri Örn.

– Kaasalainen oli jo niin kaukana, kun sain kapulan, etten voinut mitään. Mutta hyvä selkä hän oli minulle, joten sain juosta rennon kovaa. Yllätyin hiukan siitä, että porvoolaiset olivat myös kaukana meistä, kommentoi Örn ankkuriosuutta SUL:n tiedotteella.

Jyväskylän Kenttäurheilijat ottivat päätöspäivnä myös miesten ja naisten mestaruudet 4 x 400 metrin viesteissä.

Konsta Alatupa, Valtteri Keskinen, Iiro Surkka ja Viljami Kaasalainen tykittivät ajan 3.12,28. Elmo Lakka, joka kellotti seuransa kakkosjoukkueessa ajan 49,5.

– En vain mahtunut joukkueeseen, kun ei ollut näyttöjä etukäteen. Eikä minusta olisi ollut vahvistustakaan, kun erikoismiehet olivat matkassa ykkösjoukkueessa, Lakka totesi SUL:n tiedotteella.