SUL kertoi hiljattain, että pikajuoksija Anniina Kortetmaa on laittanut valmentajansa vaihtoon. Pikakiituri on nyt kertonut itse aiheesta sosiaalisessa mediassa.

MM-kisoissa Suomea edustanut Kortetmaa teki kauttaan käsittelevän päivityksen. Mukaan mahtui paljon vaikeuksia, mutta myös isoja onnistumisia.

– Mun viimeisin vuosi urheilussa oli aika vaiheikas. Viime syksynä valmennukseen liittyi mukaan Teemu Leppämäki, jonka vastuualueena oli huolehtia, että voimaharjoittelu saataisiin toimimaan entistä paremmin ja voiman kehittyminen näkyisi myös radalla. Vuosi siis luovittiin yhdessä Petteri Jousteen ja Teemun kanssa harjoitussisältöjä, aloitti Kortetmaa.

– Kulunut vuosi toi myös tullessaan paljon sairastelua, ja en edes muista vuotta, milloin olisin ollut näin usein kipeänä, ja sen takia poissa harjoittelun parista. Lisäksi harjoittelua haastoi myös pienen tapaturman myötä syntynyt vamma, jonka kuntouttaminen osui juuri kisakauden kynnykselle ja itse kilpailukaudelle.

– Kaikesta huolimatta saatiin rakennettua ehjä ja onnistunut kilpailukausi kesälle, vaikka tavoitteena olikin juosta kovempia aikoja jo heti alkukesästä ja saada pidettyä ennätysvire kauden loppuun saakka. Siinä melkein onnistuttiin, mutta loppukauden sairastelu näkyi viimeisissä starteissa. Silti tälläkin kaudella pääsin kokemaan MM-kisat ja juoksemaan oman ennätykseni 200 metrillä (23.22s). Toki myös 400 metrillä. Iloinen niistä!

Kortetmaan mukaan valmentajan vaihto on mahdollisuus viedä hänet uudelle tasolle. Ensi vuonna on edessä EM-kisat ja olympialaiset.

– Ensi kausi ja uusi valmennuskuvio. Tulevana kautena valmennuksen päävastuu siirtyy Teemu Leppämäelle ja luoviminen harjoitusten parissa jatkuu minun ja Teemun kesken. Koen, että tuleva muutos on edellytys kehittymiselle tässä vaiheessa uraa. Iso kiitos kuluneesta viidestä vuodesta Petteri Jousteelle, jolta olen oppinut paljon juoksuharjoittelusta ja urheilun ammattimaisuudesta. On ollut huikeaa, että valmentaja on ollut mukana päivittäin harjoittelussa. Arvostan suuresti!

Koko päivitys tästä.